Bakte røtter med gremolata - perfekt til høstens middager

Bakte rotgrønnsaker med gremolata

Bakte rotgrønnsaker er enkelt og greit å lage. Bruk de rotgrønnsakene du liker best; gulrøtter, neper, sellerirot, rødbeter, polkabeter, persillerot, pastinakk og reddiker egner seg veldig godt. Beregn ca. 200 g per person. Nydelig tilbehør til middagen eller som en egen rett.
40-60 min
2,5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

Fremgangsmåte

  1. Grønnsakene skrelles og skjæres i tykke taver eller skiver, deles på langs eller på tvers.
  2. Legg de oppdelte rotgrønnsakene utover på et bakepapirkledd stekebrett.
  3. Ha noen dråper olje og litt salt og pepper over.
  4. Bak rotgrønnsakene i varm ovn på 200 grader C til de er møre og har fått fin farge. Beregn 30-35 minutter.
  5. Dryss over gremolata og server.
Del på Facebook